The Snakedogs

The Snakedogs is een nieuwe Nederlandse Blues(rock) band die is gevormd rondom de gitaristen Ed Dekker en Mike de Wit. Na een aantal succesvolle samenwerkingen op jamsessies en de gezamenlijke interesse voor de blues ontstond er een idee om een band op te richten. Met een ritmesectie bestaande uit bassist Stefan van Bremen en drummer Dick Tilstra duikt de band eind 2014 de oefenruimte in.
De muziek bestaat voornamelijk uit eigen werk en covers waaraan een geheel eigen interpretatie wordt gegeven. In menig nummer worden de grenzen van de blues opgezocht waardoor de band vooral fris en verrassend blijft klinken. Melodieuze Bluesrock wordt makkelijk afgewisseld met dampende rauwe blues waarin vooral de gitaarsolo’s in het oog springen.
De composities die Ed Dekker in zijn homestudio heeft opgenomen hebben al veel lof geoogst bij diverse radio stations in binnen en buitenland en The Snakedogs zal binnenkort beginnen met een eigen studio cd.
Muzikale ervaring hebben de bandleden al opgedaan op diverse festivals (o.a Moulin Blues, Jazz in Duketown, Bluezy Bluesfestival) en willen met The Snakedogs ook een graag geziene band worden binnen de Nederlandse blues scene. Het succesvolle debuut heeft de band inmiddels gehad op de Sunday Blues in Ede.

We're gonna hunt you down,
Catch you,
Sink our venomous teeth deep into your skin
and inject some blues into your soul
Cause we are,
The Snakedogs !!!

 

 

DSC 07001